Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zaterdag 8 maart 2003

* HENNEPKWEKERIJ MET 8400 STEKKEN EN 831 PLANTEN ONTMANTELD

ROTTERDAM - Naar aanleiding van een melding over wateroverlast werd vrijdagavond door politiepersoneel van het district Oost een onderzoek ingesteld in een pand aan de Bergse Rechter Rottekade. In diverse ruimtes werd een hennepkwekerij ontdekt. Hierbij 8.400 stekken en 831 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, in beslag werden genomen en later op de avond vernietigd. Personeel van Eneco constateerde dat de voor de kwekerij benodigde stroom illegaal werd afgetapt en sloot de elektriciteitsvoorziening af. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* JONGEN BEROOFD VAN HANDTELEFOON, PORTEMONNEE EN BROMSCOOTER

ROTTERDAM - Vrijdagmiddag rond kwart over twee werd op de Capelseweg een zestienjarige jongen uit Capelle aan den IJssel door vier knapen beroofd van zijn handtelefoon, portemonnee en bromscooter. Het slachtoffer kreeg door één van de knapen tijdens het passeren een bal toegegooid, waardoor hij moest uitwijken. Hij werd daarbij tegelijkertijd besprongen door twee andere knapen. Onder bedreiging van een mes moest het slachtoffer zijn handtelefoon, portemonnee (met daarin zo'n 35 euro) en bromscooter afgeven. Twee van de knapen renden daarna weg de Capelseweg op, terwijl twee knapen er op de bromscooter van het slachtoffer vandoor gingen in de richting van de Oostgaarde.


* BROMFIETSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het Wijkteam Maashaven (district Feijenoord-Ridderster) hield van vrijdagmiddag twee uur tot 's avonds tien uur, in samenwerking met collega's van de Verkeerspolitie, bromfietscontroles op achtereenvolgens de Hillelaan en Rosestraat. In totaal werden 39 processen-verbaal uitgeschreven voor onder meer te hoge constructiesnelheid, geen bromfietscertificaat, geen verzekering, geen helm en verkeerde plaat. Tevens bleek één bromfietsberijder onder invloed van alcohol.


* VROUW BIJT VAN ZICH AF TIJDENS BEROVING

ROTTERDAM - Vrijdagavond rond half zeven werd in de Port-Saidstraat een 21-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel belaagd door twee knapen op een bromscooter. Het slachtoffer werd in haar nek gegrepen en tegen de grond gewerkt, waarbij zij door de beide knapen werd geschopt en geslagen. De vrouw, die zich verzette, beet daarbij letterlijk flink van zich af door één van haar belagers in zijn kuit te bijten. Ze kon echter niet verhinderen dat het tweetal er met haar handtelefoon van door ging.


* DANK ZIJ ALERTE GETUIGE TWEE STRAATROVERS AANGEHOUDEN

SPIJKENISSE - Zaterdagmorgen kort na zes uur werd op de Ruwaard van Puttenweg een 27-jarige Rotterdammer belaagd door twee mannen, die hem mishandelden en hem sommeerden naar een geldautomaat te lopen, waar hij onder dwang ruim 300 euro moest pinnen. Een 50-jarige Rotterdammer zag een en ander gebeuren en ging achter de beide mannen aan, maar verloor hen uit het oog. Wel belde hij direct de politie. Toen politiemensen ter plaatse kwamen zag de 50-jarige Rotterdammer de beide mannen bij het metrostation lopen, waarop deze werden aangehouden. Het tweetal, 18 en 25 jaar en beiden uit Spijkenisse, werden voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld. Bij één van hen werd het geld in zijn kleding aangetroffen.


* AANPAK OVERLAST KEILEWEG
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het Wijkteam Spangen/Mathenesse (district Rotterdam-West) hield vrijdagavond tussen zeven uur en middernacht een actie tegen overlast van prostitutie en drugs op de Keileweg. Daarbij werd een drugsdealer aangehouden, werden bekeuringen uitgeschreven voor het plegen van ontucht en het nutteloos hangen in een portiek en kregen acht personen een gebiedsontzegging uitgereikt. Tevens gingen diverse automobilisten op de bon na het plegen van verkeersovertredingen.

Avonduitgave vrijdag 7 maart 2003

* TWEE VERDACHTEN STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Rechercheurs van het district Rotterdam-Centrum hielden eind februari en donderdag jl. twee verdachten, een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 39-jarige Dordtenaar, aan, die op donderdagmiddag 19 december van het vorig jaar een toen 40-jarige man uit Sweikhuizen, zwaar verwondden met een mes. Het slachtoffer kreeg op die donderdagmiddag rond half zes op het Binnenweg om nog onduidelijke redenen onenigheid met het tweetal. Daarbij liep hij talloze snij- en steekwonden op vanaf z'n bil tot aan zijn knie en moest voor behandeling naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. Daar werden de snij- en steekwonden met tientallen hechtingen gedicht. De beide aangehouden verdachten werden voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

1. SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield vrijdagmorgen en -middag radarsnelheidscontroles op de Strevelsweg, Molenvliet en Rosestraat. Tussen negen en elf uur werd gecontroleerd op de Strevelsweg, waar van de 825 passerende automobilisten er 102 het niet zo nauw namen met de maximumsnelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/uur. Op de Molenvliet flitste de snelheidsradar tussen kwart over elf en kwart over twaalf 119 van de 876 passerende automobilisten wegens overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogste score bedroeg hier 90 km/uur, waarbij een bromfietsberijder 87 km/uur noteerde. Tussen half één en half twee stond de radar in de Rosestraat. Hier hielden 98 van de 612 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/uur in plaats van '50'.


* SCHIETPARTIJ
Vrijdagmiddag omstreeks kwart voor vier vond er op de Mathenesserdijk een schietpartij plaats. Een 19-jarige Rotterdammer verliet zijn woning, waarbij hij opgewacht werd door een groepje jongeren. Het slachtoffer had vermoedelijk eerder ruzie gehad met deze jongeren. Hij kreeg klappen en toen hij er vandoor ging werd er vanuit het groepje met een vuurwapen in zijn richting geschoten. Het slachtoffer werd niet geraakt en wist te ontkomen. De gewaarschuwde politie trof de jongeren niet meer aan. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 08-03-2003 '
Lees ook