Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 25-05-02 15:29

Uitgave zaterdag 25 mei 2002

AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM (25 mei 2002)

In het centrum van Rotterdam heeft personeel van de wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum, samen met medewerkers van het Parkeerbedrijf, vrijdagavond en -nacht, toezicht gehouden in het kader van de aanpak van overlast en geweld op straat. In totaal werden vijf mensen aangehouden voor o.a.: vuurwapengebruik, bedreiging en openbare dronkenschap. Verder werden er 87 bekeuringen uitgeschreven voor verkeerd parkeren en twee voor andere verkeersovertredingen. Drie mensen kregen een proces-verbaal voor wildplassen. Een paar keer moest worden opgetreden bij een onenigheid.

INTEGRALE ACTIE RONDOM HET CENTRAAL STATION (25 mei 2002)

De wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum heeft vrijdagmiddag en - avond, samen met de RET, Parkeerbedrijf, Spoorwegpolitie, Marokkaanse vaders, zorgmakelaar, een beveiligingsbedrijf, Nederlandse Spoorwegen en politiedistrict De Noordhoek, een integrale actie gehouden in en rondom het Centraal Station en Stationsplein in het kader van de bestrijding van overlast en zwart rijden in het openbaar vervoer. Door medewerkers van de RET werden 37 bussen met 1480 passagiers gecontroleerd. Drie mensen kregen een proces-verbaal, één betaalde direct en één keer werd de assistentie van de politie ingeroepen voor een lastige reiziger. Door de NS werden 2522 reizigers gecontroleerd, 110 werden teruggestuurd omdat ze geen plaatsbewijs hadden. Op het traject Centraal Station - Alexander werden acht treinen gecontroleerd op zwartrijden. Er werden vijf uitstellen van betaling uitgereikt en twee mensen werden uit de trein verwijderd. De politie moest ingrijpen bij: een vechtpartij voor de hoofdingang van het station; omstreeks zeven uur werd een groep jongeren verwijderd, één man werd aangehouden omdat hij zich hinderlijk ophield voor de toegangsdeuren en een ambtelijk bevel niet opvolgde. Er werden vijf oproepingen uitgeschreven voor openlijk druggebruik en twaalf mini's voor verkeersovertredingen. De Marokkaanse vaders hadden enkele tientallen contacten met minderjarige en meerderjarige jongelui.

TWEE VERDACHTEN VOOR SCHIETPARTIJ (25 mei 2002)

Zaterdagmorgen vroeg, omstreeks half vijf vond er in een uitgaansgelegenheid aan de West-Kruiskade een schietpartij plaats, waarbij één man in z'n been werd geraakt. Twee mannen hadden ruzie gehad met andere klanten en werden door portiers verwijderd. Het tweetal maakte de opmerking dat ze terug zouden komen en dat kwam bij de portiers bedreigend over. Even later kwamen ze inderdaad terug. Eén van de twee haalde een vuurwapen uit z'n kleding tevoorschijn, waarop de portiers ingrepen en de mannen vastpakten. Hierbij is een schot afgegaan, waardoor één van de verdachten in z'n kuit werd geraakt. Het tweetal werd overgegeven aan de gealarmeerde politie. De gewonde is in een ziekenhuis behandeld en vervolgens overgebracht naar een politiebureau. De twee verdachten, 21 en 20 jaar oud en afkomstig uit Dordrecht zijn in verzekering gesteld.

MAN MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN (25 mei 2002)
Vrijdagavond, om even na negen uur, werd op de Brede Hilledijk een 20-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Hij was in het bezit van een automatisch vuurwapen. Twee politiemensen waren op de fiets aan het surveilleren toen een auto hen tegemoet kwam rijden, waarvan de bestuurder met gierende banden een parkeervak inreed. De bestuurder werd aangesproken en zijn gegevens werden gecontroleerd. De man gedroeg zich echter zeer zenuwachtig en sprak alleen Engels. Hij vertelde dat hij ergens koffie wilde gaan drinken. Op een gegeven moment ging hij er ineens vandoor, maar na een korte achtervolging kon hij worden vastgepakt en aangehouden. De man hield tussen z'n benen een automatisch vuurwapen vast. Hij werd ontwapend en met assistentie overgebracht naar een politiebureau. Bij het wapen zaten twee volle houders met munitie. Een nader onderzoek wordt ingesteld. De verdachte is in verzekering gesteld.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 25-05-2002 '
Lees ook