Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave vrijdag 28 maart 2003

* VOOR TWEEDE MAAL SLACHTOFFER VAN BABBELTRUC

Donderdagavond omstreeks half tien werd een 86-jarige bewoner van de wijk Kralingen voor de tweede maal binnen twee dagen het slachtoffer van een babbeltruc. Woensdag belde een onbekende man bij het slachtoffer aan. De man verklaarde geld nodig te hebben, om zijn vrouw op te kunnen halen. Nadat hij had beloofd het geld terug te brengen, verdween de man met 135 euro. Donderdagavond stond de man weer voor de deur van de hoogbejaarde man en vroeg wederom om geld. Toen het slachtoffer zijn portemonnee pakte, werd deze uit zijn handen gegrist. Met de buit verdween de man in onbekende richting.


* STRAATROOF
Donderdagmiddag omstreeks half vijf werd in het Zuiderpark een 15-jarige jongen uit Rotterdam beroofd van zijn discman en telefoon. Het slachtoffer liep in het park toen hij door twee onbekende mannen van achteren werd vastgegrepen. Onder bedreiging van messen werd hij gesommeerd zijn discman en mobiele telefoon af te geven. De jongen werd vervolgens geschopt en in het water werd geduwd. Met de buit, nam het tweetal de benen. Een onderzoek in de omgeving leverde vooralsnog geen resultaat op.


* MAN IN ARM GESCHOTEN
Donderdagavond vond in portiek van een woning aan de Feijenoorddijk een schietpartij plaats. Een 20-jarige man uit Rotterdam raakte hierbij gewond. Omstreeks elf uur werd er bij het slachtoffer aangebeld. Toen hij de deur opende, stond daar een buurbewoonster en een vriend. De vriend schoot plotseling met een vuurwapen in de richting van het slachtoffer, die in zijn arm werd geraakt. Hierop nam het tweetal ijlings de benen. Het slachtoffer werd door GGD vervoerd naar het Zuiderziekenhuis, waar hij werd behandeld. Vermoedelijk is een ruzie in de relatiesfeer de aanleiding tot de schietpartij. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.


* AUTOMOBILIST RIJDT IN OP OMSTANDERS
Vrijdagmorgen omstreeks kwart voor één reed op de Kruiskade een 22-jarige automobilist uit Ridderkerk, in op een aantal voetgangers. Een 23-jarige man uit Echtenerbrug en een 18-jarige man uit Dinteloord raakten gewond. Na de aanrijding reed de verdachte door. Hij meldde zich later aan een politiebureau. De verdachte werd ingesloten voor verhoor. Het is nog niet duidelijk waarom hij inreed op voetgangers.

Avonduitgave donderdag 27 maart 2003

* DODE BRANDGANZEN
SOMMELSDIJK - Eind februari werden zo'n 95 dode brandganzen langs een weg en op een aantal akkers in Sommelsdijk gevonden. Al deze ganzen waren rond dezelfde tijd gestorven. De Milieupolitie van Rotterdam-Rijnmond, die belast is met de veiligheid en het handhaven van de milieuwetten en de handhaving in het buitengebied, stelde een onderzoek in naar de doodsoorzaak van de dieren. Een aantal ganzen werd onderzocht in het Centraal Instituut voor Dierziekte Controle. Uit onderzoek bleek dat de ganzen waren overleden als gevolg van inwendig letsel, zoals een gebroken heup, gescheurde longen en lever en bloedingen in borst- en buikholte. Dit letsel wordt veroorzaakt door een zware landing. Vogels maken een dergelijke landing wanneer ze in noodweer vliegen en als gevolg van een windhoos of onweer moeten landen. Dit gaat dan met zo'n vaart dat zij bij deze landing letsel oplopen, waarna ze overlijden. Niets uit het onderzoek wees er op dat de vogels zijn vergiftigd of doodgeschoten.


* ARBEIDSONGEVAL
Donderdagmorgen omstreeks kwart voor twaalf raakte tijdens slijpwerkzaamheden onder een woning op het Goudkruid een 24-jarige man uit Voorburg gewond. Het slachtoffer, dat geen veiligheidsbril droeg, werd door scherven in het gezicht en nek geraakt. De man werd door GGD-personeel vervoerd naar het IJssellandziekenhuis in Capelle aan den IJssel. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


* ARBEIDSONGEVAL
BERGSCHENHOEK - Donderdagmorgen omstreeks half twaalf raakte op de Schreyrackseweg tijdens werkzaamheden bij een bedrijf een 53-jarige man uit 's-Gravenzande gewond. Het slachtoffer was tussen twee machines terecht gekomen. Het slachtoffer, dat diverse interne kneuzingen aan longen en nieren en een darmperforatie opliep, werd door GGD-personeel vervoerd naar het Sint Franciscus Gasthuis. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.


* SNELHEIDSCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving en Afdeling Verkeerstoezicht) hield donderdagmorgen en -middag radarsnelheidscontroles bij de Maastunnel, op de Laan op Zuid, Stadionweg, Tjalklaan, Vierhavensstraat, de N-15 bij Rozenburg en de Waalhaven Zuidzijde. Tevens werden autogordelcontroles gehouden op de Abraham van Stolkweg en Aelbrechtskade. Bij zowel de noord- als zuidzijde van de Maastunnel werd 's morgens gecontroleerd. In totaal flitste de snelheidsradar 856 van de in totaal 6000 passerende automobilisten wegens overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/uur. Op de Laan op Zuid, waar tussen tien uur en kwart voor twaalf werd gecontroleerd, namen 28 van de 300 voorbij de radar rijdende automobilisten het niet zo nauw met de daar toegestane '50'. Hoogste score bedroeg 83 km/uur. Op de Stadionweg hielden tussen kwart voor zeven en half tien 85 van de 1900 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 95 km/uur in plaats van '50'. Op de Tjalklaan werd tussen kwart over tien en kwart voor twaalf gecontroleerd. Hier overschreden 76 van de 919 passerende automobilisten de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste score: 94 km/uur. In de Vierhavensstraat werd tussen kwart over tien en kwart voor twaalf gecontroleerd, waarbij 90 van de 1390 passerende automobilisten aanzienlijk harder reden dan '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur. Tussen kwart voor drie en vier uur stond de radarwagen op de N15 bij Rozenburg. Hier lapten 230 van de 1021 passerende automobilisten de daar toegestane 70 km/uur aan hun laars. Hoogste score: 134 km/uur. Op de Waalhaven Zuidzijde werd tussen kwart over vier en half zes gecontroleerd. Hier werden 365 van de 974 passerende automobilisten geflitst wegens overschrijding van de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur. Op de Abraham van Stolkweg en de Aelbrechtskade werden tussen kwart over één en kwart over drie autogordelcontroles gehouden. In totaal gingen 42 automobilisten en/of hun mede-inzittenden op de bon omdat zij geen gordel droegen.

spullen werden in beslag genomen. In totaal werden er zeven mensen aangehouden, zes klanten op straat en in de woning de dealer, een 40-jarige vrouw uit Rotterdam. De verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau, de vrouw is in verzekering gesteld.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 28-03-2003 '
Lees ook