Gemeente Den Haag

2003-01-28: Prijsuitreiking loterij vuurwerkafvalcampagne


---

De drie prijswinnaars van de Red de Règâh-vuurwerkafvalcampagne nemen hun geldprijs in ontvangst op woensdag 5 februari a.s. om 16.00 uur in het Atrium van het Stadhuis. Wethouder Ries Smits van o.a. Milieu overhandigt de cheques aan Katholieke Basisschool Statenkwartier, Turkse Vereniging Bouwlust en Haagse KorfbalClub ALO. De prijswinnaars hebben zich ingezet om de vuurwerkafvalcampagne tot een succes te maken.

Loterij
Iedereen die zijn vuurwerkafvalzak of kerstboom inleverde bij één van de 19 inzamelpunten, kreeg naast een McDonalds-consumptiebon een antwoordkaart. Op de antwoordkaart kon naast de eigen naam, de naam van de deelnemende school, sportvereniging of migrantenorganisatie worden vermeld. Laatstgenoemde organisaties waren tijdens de campagne distributiepunt van de voorbedrukte afvalzakken. Op 17 januari heeft notaris Klapwijk in iedere categorie (school, sportvereniging en migrantenorganisatie) een lot getrokken. De inzender wordt ook bedacht met een kleine attentie. De winnende organisaties ontvangen een cheque ter waarde van i 1.500,-. De winnaars en hun achterban worden met bussen naar het Atrium vervoerd om hun prijs in ontvangst te nemen.

Succes vuurwerkafvalcampagne
De campagne was dit jaar een groter succes dan vorige jaren. Hoewel er iets minder afvalzakken dan vorig jaar zijn ingeleverd (zes procent), is het aantal ingeleverde kerstbomen met 65 procent toegenomen. De campagne Red de Règâh heeft dan ook flink bijgedragen aan het snel weer schoon krijgen van de stad na het traditionele eindejaarsvuurwerk. Het is ook dit jaar de bedoeling om de vuurwerkafvalcampagne voort te zetten.

last update: 29-1-2003 14:00:11 ;pag.: 18363; auteur: 616;cat.:

Deel: ' Prijsuitreiking loterij vuurwerkafvalcampagne Den Haag '
Lees ook