Provincie Overijssel

Provincie Overijssel start kunstproject over polder Mastenbroek

De provincie Overijssel heeft samen met de gemeenten Kampen, Zwartewaterland en Zwolle het initiatief genomen voor een kunstproject over de polder Mastenbroek. Twee kunstenaars, Sjaak Langenberg uit Den Bosch en Birthe Leemeeijer uit Haarlem, brengen dinsdag 30 en woensdag 31 juli een bezoek aan de polder om het gebied en de bewoners beter te leren kennen.

De twee kunstenaars gaan deze twee oriëntatiedagen onder meer op bezoek bij enkele veeteelt- en tuiniersbedrijven. Daarnaast hebben ze een gesprek met wethouder Van der Maat van de gemeente Kampen en maken ze een vaartocht door de polder waarbij ze het gemaal Veneriete bezoeken.

Het is de bedoeling dat Langenberg en Leemeijer zich verdiepen in de geschiedenis en de mensen om zo de identiteit van de polder Mastenbroek meer tot leven te brengen. Aan de hand van de gesprekken met bewoners, agrariërs en bestuurders maken ze ideeënschetsen voor kunstwerken die ze vervolgens presenteren aan de woners en betrokkenen in de polder Mastenbroek. Spreken de ideeën aan, dan volgen ontwerp-opdrachten en uiteindelijk de uitvoering. Nu al is bekend dat er in ieder geval geen standbeeld of monument komt. De ontwerpfase wordt dit najaar afgerond. De uitvoering is in 2003 gepland.

Naast de provincie en de gemeenten Kampen, Zwartewaterland en Zwolle zijn ook de Vereniging Polderbelangen Mastenbroek en Stedebouwkundig Bureau Dolte en Stichting Kunst in de Openbare Ruimte bij het project betrokken.

Bron: Petra Timmer , telefoon 038 425 23 18


© 29-07-2002 Provincie Overijssel

Deel: ' Provincie Overijssel start kunstproject over polder Mastenbroek '
Lees ook