Openbaar Ministerie

Roermond, 27 maart 2003

Rechtbank spreekt ontnemingen uit voor verhuur van drugspanden

De rechtbank in Roermond heeft op dinsdag 25 maart 2003 een 55-jarige man uit Heythuysen en zijn firma veroordeeld tot betaling aan de Staat van het wederrechtelijk verkregen voordeel, namelijk de winsten van het verhuren van panden aan drugshandelaren in Venlo.

De veroordeling is een succes voor Hektor, het integrale project tegen drugsoverlast van gemeente Venlo, de belastingdienst en het Openbaar Ministerie Roermond. In het kader van Hektor worden verhuurders van drugspanden aangepakt.

De rechtbank verklaarde wettig en overtuigend bewezen dat de 55-jarige man medeplichtig is aan het opzettelijk verhuren van panden aan drugshandelaren in Venlo. De rechtbank legde de 55-jarige eigenaar hiervoor een gevangenisstraf op van 4 maanden voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie eiste op dinsdag 11 maart een gevangenisstraf van 6 maanden voorwaardelijk. Daarnaast is de verdachte conform de eis van het Openbaar Ministerie veroordeeld tot een geldboete van 7000 en zijn bedrijf eveneens voor een geldboete van 7000. Verder is het inbeslaggenomen pand op de Ginkelstraat 13 te Venlo verbeurd verklaard. De 55-jarige veroordeelde moet 25.000 euro van de opbrengst van het pand aan de Staat terugbetalen.

Daarnaast moeten de veroordeelde en zijn bedrijf het wederrechtelijk verkregen voordeel, het geld dat zij verdiend hebben met de verhuur van de panden, terugbetalen.

Het Openbaar Ministerie eiste in de ontnemingzaak op dinsdag 11 maart 2003 voor de 55-jarige veroordeelde de ontneming van wederrechtelijk voordeel voor een bedrag van 142.625 en voor het bedrijf 51.550. De rechtbank sprak de ontneming uit van 141.382,60 en voor zijn bedrijf een ontneming van 90.430,68.
Het is de eerste keer in het arrondissement Roermond dat huurpenningen als wederrechtelijk verkregen voordeel ontnomen worden.

Deel: ' Rechtbank spreekt ontnemingen uit voor verhuur van drugspanden in Ve.. '
Lees ook