Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zondag 16 februari 2003

* TRAMBESTUURSTER MISHANDELD
Zaterdagavond rond kwart over elf werd een 47-jarige Rotterdamse trambestuurster in een tram (lijn 8) op het Oostplein mishandeld, waarbij zij een aantal rake klappen op haar hoofd kreeg met een ijzeren wisselstaaf. Bij het eindpunt had de trambestuurster een viertal ongeveer zeventienjarige knapen op hun gedrag aangesproken, omdat zij doorlopend tijdens de rit de stopknop indrukten. Een ongeveer zeventienjarige knaap liep daarop naar de trambestuurster toe en sloeg haar een aantal malen op het hoofd met de wisselstaaf. Op het politiebureau, waar de trambestuurster aangifte wilde doen, werd zij onwel. Personeel van de GGD bracht haar vervolgens voor onderzoek en behandeling naar het Sint Franciscus Gasthuis.

* ZO'N VEERTIG KILO AAN HENNEPPLANTEN IN BESLAG GENOMEN

Zaterdagmiddag roken politiemensen van het district De Noordhoek tijdens een onderzoek in een portiek van een woningblok in de Agniesestraat een penetrante henneplucht. Toen de deur van de woning door de 68-jarige bewoner werd opengedaan werd met diens toestemming de woning doorzocht. In de woonkamer werd zo'n veertig kilo aan hennepplanten aangetroffen en in beslag genomen. De bewoner werd aangehouden en kreeg op grond van de Opiumwet een proces-verbaal. In de loop van de middag werd de man weer op vrije voeten gesteld.

* VROUW BEROOFD VAN HANDTELEFOON
Zaterdagmiddag kort voor vijf uur werd in de Benthuizerstraat een daar lopende 22-jarige vrouw uit Rotterdam plotseling van achteren beetgepakt door een onbekende knaap en tegen de grond gewerkt. Daarbij viel haar handtelefoon, waarmee het slachtoffer liep te bellen, op de grond. De knaap griste vervolgens het mobieltje weg en rende weg in de richting van de Vinkenstraat.
* MAN HARDHANDIG BEROOFD VAN SIERADEN
Zaterdagmiddag om twee uur werd een in de Slaghekstraat lopende 45-jarige Rotterdammer onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van enkele sieraden. Het slachtoffer werd door twee knapen benaderd en kreeg van ''n van hen een klap met het vuurwapen in zijn gezicht. Vervolgens werden van de Rotterdammer een gouden ketting van zijn hals getrokken en twee gouden ringen van z'n vingers geschoven. Het slachtoffer viel daarbij op straat en liep als gevolg van de beroving letsel aan z'n gezicht, handen en borst op.

* OPSPORING VERZOCHT BESTEEDT AANDACHT AAN DODELIJKE SCHIETPARTIJ

DIE SEDRA SOARES HET LEVEN KOSTTE
Het programma 'Opsporing Verzocht' besteedt maandagavond aandacht aan de schietpartij, waarbij op zaterdagavond 1 februari j.l. op het dak van een parkeergarage bij het metrostation Slinge de dertienjarige Sedra Soares werd neergeschoten. Het jeugdige slachtoffer overleed een dag later aan zijn opgelopen verwondingen. In de uitzending wordt opnieuw een dringend beroep gedaan op personen, die zich die zaterdagavond rond tien uur hebben opgehouden bij het metrostation Slinge of daar lopend, op de fiets of in de auto zijn gepasseerd, om zich bij de politie te melden. Bijzondere aandacht wordt daarbij gevraagd voor twee chauffeurs die met hun taxi op de standplaats aan de overzijde geparkeerd stonden. Ook wordt een foto vertoond, waarop negen personen staan, die die avond rond tien het metrostation Slinge in- of uitliepen. Ook met hen wil de politie in contact komen. Door de Hoofdofficier van Justitie in Rotterdam is inmiddels een beloning van 30.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt naar de aanhouding van de dader of daders.

Deel: ' Rotterdam trambestuurster mishandeld, beloning in zaak Sedra Soares '
Lees ook