Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 28-02-2003

Televisie
GEMEENTEBELANGEN
Uitzending dinsdag 4 maart
Nederland 2 - 20.27 uur


RUBEN VAN DER MEER ALS RAMPENSPECIALIST

Vanwege het uitzenden van de Champions League wedstrijden op Nederland 2 is de TROS-comedy GEMEENTEBELANGEN, geschreven door Ger Apeldoorn en Harm Edens, twee weken lang niet uitgezonden. Op dinsdag 4 maart komt de negende aflevering van deze dertiendelige serie op de buis. Hierin oefenen de burgemeester, wethouders en gemeenteraadsleden een ramp.

Ter versteviging van het rampenplan heeft de gemeente Raspen een bureau uitgenodigd om een rampencursus te geven op bestuurlijk niveau. Aan de hand van een gefingeerde situatie wordt het functioneren van de gemeenteraadsleden en wethouders van Raspen in een rampensituatie tegen het licht gehouden. Inez en Eduard maken er een kinderachtig wedstrijdje van. Dat is natuurlijk vragen om een ramp.

De rampenspecialist wordt gespeeld door Ruben van der Meer, de Fröland-acteur, vooral bekend als de Cup-a-Soup manager. Vanavond is hij zo mogelijk nog ergerlijker.

GEMEENTEBELANGEN is een comedyserie met satirische elementen die zich afspeelt in de wereld van de gemeentepolitiek. De serie laat zien dat besturen een zaak van mensen is en dat mensen zich vaak door heel andere dingen laten leiden dan het algemeen belang. GEMEENTEBELANGEN is een satirische comedy, maar het woord satire moet hier niet al te zwaar worden genomen. Het gaat niet om de meningen, het gaat om de mensen, wat ze zichzelf en elkaar aandoen en hoe ze zich iedere keer weer in de nesten weten te werken. De basis voor deze comedy is dan ook zo realistisch mogelijk. De gebeurtenissen zijn komisch uitvergroot, maar herkenning is en blijft de basis.

Deel: ' Ruben van der Meer als rampenspecialist in TROS 'Gemeentebelangen' '
Lees ook