Sabena

Brussels, October 02, 2001

Sabena's Raad van Bestuur evalueert de gevolgen van Swissair's beslissing Sabena niet te financieren

Referendum : 57 % stemt 'ja'

Sabena's Raad van Bestuur evalueert de gevolgen van Swissair's beslissing Sabena niet te financieren

De Raad van Bestuur van Sabena, voorgezeten door Fred Chaffart, kwam bijeen op dinsdagavond, 2 oktober 2001 in Sabena House.

De Raad beraadde zich over de resultaten van het referendum over het sociale plan ter uitvoering van het Business Plan. Fred Chaffart dankte uitdrukkelijk het personeel voor hun deelname. 6929 personeelsleden brachten een geldige stem uit. 57 % van hen stemde voor het Sociale Plan.

De Raad evalueerde ook de vier dagen wilde staking van de Belgian Cockpit Association, met dagelijks een annulatie van 1/3 van alle vluchten en met een directe kost van gemiddeld 3 miljoen Euro per dag. Fred Chaffart zei: 'Het is, zeker in deze kritieke situatie, onaanvaardbaar dat de vertegenwoordigers van de Belgian Cockpit Association passagiers aan de grond houden en de rest van het personeel gijzelen.' Hij riep hen op deze wilde staking definitief stop te zetten.

De Raad vergaderde ook uitgebreid over de gevolgen van de aankondigingen van de Swissair Group. Fred Chaffart reageerde fors: 'Swissair heeft geen van haar beloften nagekomen! Zij zullen rekenschap moeten afleggen voor de situatie waarin we ons bevinden. De schade-eisen tegen Swissair worden terug bovengehaald.'

Vandaag verliepen alle Sabena-activiteiten normaal. 'Op dit ogenblik zijn er financiële middelen om de gewone activiteiten te garanderen,' verklaarde Fred Chaffart. 'Maar inzake de aanpassing van het Business Plan aan de gewijzigde omstandigheden, zal een eventueel overbruggingskrediet zeer zorgvuldig moeten worden geëvalueerd, ook met het oog op de bestaande Europese regelgeving.' In tussentijd zal de Raad elke maatregel nemen die nodig is om Sabena's activiteiten en de belangen van elke betrokkene te verzekeren.

Nota aan de pers : Er worden voorlopig geen verdere verklaringen/interviews gegeven.

Wilfried Remans · tel: +32.2.723.83.73 · fax: +32.2.723.83.99 · wilfred.remans@sabena.be · gsm: +0475.49.13.32 · Sabena House Box 38 · Brussels Airport · B-1930 Zaventem

Zoekwoorden:

Deel: ' Sabena evalueert gevolgen besluit Swissair '
Lees ook