MARKETXS

Staalbankiers kiest MarketXS voor online diensten.

ASP platform biedt innovatieve en efficiënte oplossing voor online financiële informatie.

Amsterdam, 16 oktober 2001, MarketXS heeft met Staalbankiers een licentie-overeenkomst gesloten voor de realisatie van nieuwe online diensten. Staalbankiers ontwikkelt in samenwerking met MarketXS een geheel nieuwe financiële website met vooral actuele informatie.

Staalbankiers, onderdeel van de Achmea groep, heeft MarketXS de opdracht gegeven haar nieuwe website te voorzien van marktinformatie zoals aandelen- en optiekoersen en beursnieuws. Klanten van Staalbankiers krijgen daarnaast de beschikking over handige tools, zoals de mogelijkheid om een schaduwportefeuille of een lijst van interessante fondsen bij te houden.

De nieuwe website van Staalbankiers zal binnen enkele weken voor klanten toegankelijk zijn. 'De korte ontwikkelingstijd is één van de voordelen van het ASP-platform van MarketXS. Daarnaast heeft Staalbankiers voor MarketXS gekozen vanwege de complete oplossing en dienstverlening tegen lage kosten', zeggen de heren Van Oosten en Van Strien van Staalbankiers, die MarketXS vergeleken met andere - meer traditionele - aanbieders van financiële informatietechnologie.

MarketXS

MarketXS is in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke leverancier van financiële informatietechnologie. De MarketXS oplossing is gebaseerd op een state-of-the-art ASP platform; de Finance Engine. De Finance Engine biedt uitgebreide informatie en geavanceerde functies, zoals streaming (real-time) koersen, grafieken, portfolio-beheer, alerting en een brede selectie nieuws en research. De Finance Engine modules zijn inzetbaar in website- terminal- en back-office omgevingen, maar ook voor mobiele platforms en PDA's. Het uiterlijk is geheel te bepalen door de klant zelf. De belangrijkste voordelen voor klanten zijn flexibiliteit, kostenbesparingen en snelle implementatie.

MarketXS klanten zijn onder andere ABN AMRO, Planet Internet, Staalbankiers, Fundix, MediaSet, Business Nieuws en Vizzavi.

MarketXS heeft vestigingen in Europa en Zuid-Oost Azië. Het bedrijf is in 1999 opgericht en heeft inmiddels ca. 60 werknemers met ruime ervaring in de financiële en technische sector. Tot de MarketXS groep behoort sinds 2001 tevens Facing Facts, aanbieder van customised solutions op basis van de Finance Engine. MarketXS Finance Engine Solutions worden ook aangeboden door partners Cap Gemini Ernst & Young en KSI International.

Deel: ' Staalbankiers kiest MarketXS voor online diensten. '
Lees ook