Gemeente Zwolle

Stokje van Dordt hulpmiddel bij stemmen


Datum uitgave: 10-03-2003

Onderwerp: burgerzaken

Tijdens de Provinciale Statenverkiezingen op dinsdag 11 maart a.s. is voor de Zwolse gehandicapte stemgerechtigden voor het eerst het zogenaamde "stokje van Dordt" beschikbaar. Wethouder Jaap Hagedoorn draagt dit stokje symbolisch over aan de gehandicaptenraad. Dit gebeurt dinsdag 11 maart tussen 11.30 en 12.00 uur in stembureau "de Dageraad" aan de Molenweg in Zwolle.

Voor mensen in een rolstoel is stemmen per stemcomputer soms een probleem. De stemmachine is voor hen te hoog om een goed zicht te hebben op het bedieningspaneel. Om het stemmen ook voor mensen in een rolstoel te vergemakkelijken heeft de gemeente een hulpmiddel voor hen aangeschaft: het Stokje van Dordt.
Dit is een telescopisch stokje met een vernuftig geconstrueerd uiteinde. Met dit stokje kunnen kiezers, die niet zelfstandig kunnen stemmen omdat de knoppen buiten hun bereik liggen, toch zelf de stemmachine bedienen.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen op 15 mei vorig jaar is het stokje voor het eerst gebruikt in Dordrecht. Daaraan dankt het stokje zijn naam.

Bron: Communicatie Datum van 10-03-2003 tot 11-03-2003

Deel: ' Stokje van Dordt hulpmiddel bij stemmen gehandicapten in Zwolle '
Lees ook