Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-07-2002
Regionaal Persbericht, Stormoverlast, 09.45 uur

Stroomstoring en noodweer in regio Utrecht

REGIO UTRECHT- Het plotseling opkomende noodweer gisteravond heeft ook in de regio Utrecht voor overlast gezorgd. Vanaf 19.00 uur viel in een groot gedeelte in de provincie Utrecht de stroom uit. De politie en brandweer kregen tussen 19.00 en 21.00 uur een groot aantal (overlast) meldingen binnen.

In Renswoude raakte een vrouw gewond nadat ze een dakpan tegen haar wang had gekregen. Omstreeks 19.30 uur liep de vrouw in haar tuin aan de Utrechtseweg en door een windvlaag vloog een dakpan van het dak die tegen haar wang kwam. De vrouw werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

Verschillende bomen waren niet bestand tegen de rukwinden en begaven het. In Rhenen brak een boom op de Nude en blokkeerde de weg. Een boom blokkeerde ook de weg aan de Machinekade in Maarssen. In de Zwanenkamp in Maarssen brak een boom half af. De brandweer heeft in heel de regio handen vol werk gehad aan takken welke op de weg waren terecht gekomen.

Op de Noordplas in Vinkeveen raakten twee zeilboten in moeilijkheden en sloegen om. Omdat de opvarenden niet meer bij de boot werden aangetroffen werd door de reddingsbrigade uitgekeken naar deze personen. Later bleek dat deze personen al waren opgepikt door een passerende boot.

In Woerden zagen surveillerende agenten omstreeks 19.15 uur van een afstand grote zwarte rookwolken boven een gebouw aan de Middellandse zee uitkomen. De brandweer werd gewaarschuwd maar op het adres werd geen brand waargenomen. Uit onderzoek bleek dat het noodaggregaat voor een korte rookontwikkeling had gezorgd. Deze was aangeslagen omdat ook hier de stroom was uitgevallen. Door de stroomstoring kwamen bij de politiemeldkamer veel alarmmeldingen binnen van winkels en bedrijven. Wanneer een alarminstallatie een uitval krijgt van stroom geeft deze vervolgens een alarmmelding.

In Veenendaal liepen verschillende garages en kelders onder water door het noodweer.

Deel: ' Stroomstoring en noodweer in regio Utrecht '
Lees ook