HOGESCHOOL INHOLLAND DIEMEN

Symposium

Op 12 maart 2003 wordt vanaf 13.00 uur het symposium 'Nurse practitioner in het verpleeghuis' gehouden in de Reinier Paping patio van HogeschoolINHOLLAND Diemen. Doel van deze middag is verpleeghuisartsen, managers en verpleegkundigen te informeren over de mogelijke rol van de academisch opgeleide verpleegkundige in het verpleeghuis van de toekomst.

Inhoud symposium
Deskundigen uit de verpleeghuiswereld en van de opleiding zullen proberen een adequaat antwoord te formuleren op de specifieke zorgvraag die in de nabije toekomst zal ontstaan. De ouderenzorg, en meer specifiek de verpleeghuiszorg, is een snel groeiende tak in de gezondheidszorg die meer en meer onder druk komt te staan. In de gezondheidszorg is dan ook veel belangstelling voor een taakherschikking, waarbij de nurse practitioner een bijzondere plaats inneemt. Tijdens het symposium komt aan de orde welke rol de nurse practitioner kan spelen om de gezondheidszorg kwalitatief goed voor te bereiden op een toekomst met een groeiende vraag naar zorg voor oudere (chronisch) zieke mensen.

Unieke samenwerking
Vanaf september 2001 is de opleiding tot Master in Advanced Nursing Practice te volgen aan Hogeschool INHOLLAND en aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Zij bieden dit symposium aan, in nauwe samenwerking met de Verpleeghuisartsopleiding (GERION) van het VU Medisch Centrum Amsterdam.

28 feb 03 15:00

Deel: ' Symposium 'Nurse practitioner in het verpleeghuis' in Diemen '
Lees ook