Rotterdam Airport

Transavia breidt BASIQ AIR en à la carte service uit

Transavia breidt BASIQ AIR en à la carte service vanaf Rotterdam uit

Steeds meer mensen uit Zuidwest Nederland geven heel nadrukkelijk aan vanaf Rotterdam te willen vliegen, vanwege de tijdwinst en het gemak. Om deze reden heeft Transavia airlines besloten om de BASIQ AIR-service vanaf Rotterdam dit voorjaar verder uit te breiden. Naast de dagelijkse vluchten naar het zuidspaanse Malaga, worden nu ook de vluchten naar Alicante volgens het BASIQ AIR-concept aangeboden. "Een logische keuze", aldus Willem Hondius, Marketing Manager van Transavia airlines. "Vooral vanaf Rotterdam Airport vliegen steeds vaker en meer zakenreizigers met BASIQ AIR. Door het ontbreken van beperkende voorwaarden en een lage ticketprijs zijn de vluchten ook voor deze reizigers aantrekkelijk."
Met de BASIQ AIR-service van Transavia hebben reizigers de mogelijkheid om, na het kiezen van een bestemming, een 'losse stoel' (d.w.z. een reis zonder accommodatie) in het toestel te boeken. Een retourvlucht bestaat uit twee enkele reizen die los van elkaar worden geboekt. De klant betaalt alleen voor de vlucht. Aan boord kan men zelf bepalen of men iets wil eten en/of drinken of juist niet. Tegen betaling kan een keuze worden gemaakt uit een breed aanbod van dranken en etenswaren. Aan de vlucht zelf zijn geen beperkende voorwaarden verbonden zoals verplichte hotelovernachtingen of een minimale verblijfsduur. Verder geldt voor de BASIQ AIR-vluchten het principe 'wie het eerst boekt betaalt de laagste ticketprijs'. 'Vroegboekers' kunnen dus het voordeligst op reis.
Behalve binnen het uitbreide BASIQ AIR-programma, biedt Transavia ook op de vakantievluchten naar Alicante en Faro vanaf Rotterdam de 'seat only' mogelijkheid aan. "Dit houdt in dat op deze bestemmingen naast het boeken van een volledige pakketreis via de reisagent ook rechtstreeks via het callcenter of de internetpagina van Transavia 'losse stoelen' kunnen worden geboekt. Ideaal voor mensen met een tweede huis aan de Algarve of de Costa Blanca of in combinatie met een zelfgeboekte accommodatie", aldus Willem Hondius. "Verder geldt met ingang van het zomerseizoen voor alle vluchten, dus ook voor alle vakantievluchten*, het à la carte-principe: service naar wens tijdens de vlucht. Hierdoor zijn we in staat vluchten goedkoper aan te bieden, waarmee we zowel de individuele reiziger als de touroperator een plezier doen. Maar belangrijker is de keuzevrijheid. Alles kan en niets moet; de vele mensen die hun reis graag van het begin tot het eind verzorgd willen zien kunnen hun vakantiepakket door de touroperator laten samenstellen. Klanten die hun reis graag individueel regelen hebben die mogelijkheid ook. Zij boeken de vlucht via ons callcenter of het Internet.
"Transavia verwacht dat deze zomer reeds tachtig procent van alle reizigers volgens het à la carte-concept vliegt. Op twintig procent van de vluchten wordt nog de klassieke verzorgingsformule aangeboden, met een standaard maaltijd aan boord. "In de toekomst zal dit verdwijnen", verwacht Hondius. "De passagier zoekt naar een zo groot mogelijke keuzevrijheid tegen de laagst mogelijke prijs en daarvoor is men bij Transavia airlines aan het juiste adres."


*) Met uitzondering van de vakantievluchten van Arke en Holland International naar Faro.

Neem voor meer informatie en/of boekingen contact op met BASIQ AIR: tel. 0900-0737, www.basiqair.com.

Vakantievluchten zomer 2003 Transavia airlines
Bestemming Seat only Touroperators
Alicante * Arke Reizen, Fit Vliegvakanties, Holland International, Neckermann, Siroco, Snoeyink
Barcelona Rekro Reizen, Snoeyink
Bodrum Neckermann
Dalaman Neckermann
Faro * Arke Reizen, Bel Air, Holland International, Oad Reizen, Primavera, Rentacasa, Thomas Cook, Wolf Portugal Travel Heraklion Neckermann
Malaga Arke Reizen, Holland International, Marysol, Neckermann Palma de Mallorca Bel Air
Rhodos Arke Reizen, Fit Vliegvakanties, Holland International, Neckermann

Voor het reserveren van de vakantievluchten met Transavia airlines kunt u contact opnemen met uw ANVR reisbureau. Voor het boeken van losse stoelen op de vluchten naar Alicante en Faro kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met het callcenter van Transavia airlines, tel. (020) 406 04 06 of kijk op www.transavia.nl

Deel: ' Transavia breidt BASIQ AIR en à la carte service vanaf Rotterdam uit '
Lees ook