Ingezonden persbericht

Persbericht:

ttec Computers B.V. introduceert nieuwe storageproducten: fibre channel subsystemen, SAN-oplossingen, virtuele disk libraries en high performance SAN

Tuebingen/Nijmegen - 27 januari 2003 - ttec Computers B.V., Nederlandse dochteronderneming van de Duitse IT-producent transtec AG, introduceert vier nieuwe storageproducten. Op het gebied van SAN-oplossingen zal de organisatie in de toekomst gaan samenwerken met switch-producent Brocade, waardoor de productperformance nog hoger zal worden.

transtec 3000 Fibre Channel Subsystemen
Het nieuwe transtec 3000 Fibre Channel Subsysteem T30PF04A neemt een minimum aan ruimte in. Door vier eenvoudig toegankelijke hotswap harddisk drives is een maximale opslagcapaciteit van 587 GB (4x 146.7 GB) mogelijk in een rack-mount van slechts 1 unit hoog. De disks hebben een datatransfersnelheid tot 400 MB per seconde in een 'dual loop' verbinding. Twee ventilatoren en de twee redundante, hotswap units voor energievoorziening (170 watt) garanderen 'fail-safe operation'. Het basissysteem is uitgerust met 4x 18.4 GB harddisks en zet een nieuw benchmark voor performance neer door een spindelsnelheid van 15.000 toeren per minuut en een gemiddelde positioneringstijd van 3.6/4.0 ms (le-zen/schrijven). De prijs voor de T30PF04A: â'¬ 3600 (excl. BTW)

transtec SAN-oplossingen
ttec Computers B.V. introduceert ook nieuwe SAN-oplossingen in drie configuraties: de TSAN112S21A voor 2 servers; de TSAN122D21A met redundante verbindingen via 2 switches en 2 host-adapters per server; en de volledig gedupliceerde TSAN222D21A die extra uitgerust is met twee redundante RAID-systemen. Voor de nieuwe oplossingen werkt ttec voor het eerst samen met Brocade, toonaangevend producent van switches.

De nieuwe SAN-oplossingen zijn gebaseerd op de onlangs geïntroduceerde transtec 5600 Fibre Channel RAID-systemen. Ze leveren een hoge performance en onderscheiden zich door een zeer compact ontwerp (4 hoogte-units voor 2.1 TB). Bovendien zijn ze met 2Gbit Fibre Channel dubbel zo snel als de voorgaande. Alle transtec SAN-oplossingen bevatten de Veritas Volume Manager en een RAID Management GUI, die door middel van een browser via het netwerk toegankelijk zijn. De prijs van de TSAN112S21A:
â'¬ 99.000 (excl. BTW), de prijs van de TSAN122S21A: â'¬ 139.000 (excl. BTW), de prijs van de TSAN222D21A: â'¬ 194.000 (excl. BTW).

transtec Virtual Disk Libraries (VDL)
ttec Computers B.V. biedt met transtec VDL-apparatuur een efficiënte en kosteneffectieve manier om de netwerk- en applicatieserver minder te belasten met back-uptaken. Deze producten gebruiken kosteneffectieve, RAID-beveiligde Ultra-ATA harddisks voor gegevensback-up, waarmee een einde komt aan de nadelen van tape back-up. De VDL wordt door alle servers in het netwerk aangezien voor een tape library. De back-up tijd wordt met maximaal 70 % verkleind vanwege de snelle disk-to-disk streamings en interne caching.

De transtec VDL-systemen met een opslagcapaciteit tot 4 MB hebben de eigenschappen van een library, zoals slots, drives, back-up regels, opslagcylci of mediabeheer. Het systeem wordt geleverd met de NetVault back-upsoftware, inclusief diverse client-licenties bevat. De prijs van het product is vanaf â'¬ 11.250 (excl. BTW)

transtec High Performance SAN
De transtec High Performance SAN appliances zijn gericht op de groeiende hoeveelheid data binnen middelgrote bedrijven en op het snel terugverdienen van de investering. Door middel van virtualisatie en geautomatiseerde, dynamische allocatie, verdubbelen zij het gebruik van de bestaande opslagsystemen tot 80% of meer. Hierdoor vertienvoudigt de hoeveelheid opslag die per systeembe-heerder kan worden beheerd.

Tevens neemt de performance toe tot 400.000 I/O per seconde. De total-cost-of-ownership kan worden verlaagd door gunstig geprijsde RAID-systemen, NAS-filers of JBODs in te zetten. Dankzij gegevensstroom caching overtreft de netwerkperformance zonder meer de duurdere enterprise opslagsystemen. ttec Computers biedt haar klanten uitgebreide consultancy-diensten, ondersteuning en garantie. De prijs van dit product is vanaf â'¬ 24.900 (excl. BTW)

Over ttec Computers B.V.
ttec Computers B.V. is de Nederlandse dochteronderneming van transtec AG. Het Duitse beursgenoteerde transtec AG levert op maat gemaakte IT-systemen, computer- en storage-oplossingen, netwerk- en randapparatuur. De organisatie is sinds 1980 actief op de markt en richt zich op de business-to-business sector. Het hoofdkantoor is gevestigd in Tuebingen, Duitsland, en er zijn vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Zwitserland, Nederland en Oostenrijk. Alle producten kunnen via het internet geconfigureerd en besteld worden. Bij transtec AG zijn in totaal 300 medewerkers werkzaam en de omzet in 2001 bedroeg circa 150 miljoen Euro.

Deel: ' Ttec Computers B.V. introduceert nieuwe storageproducten '
Lees ook