Gemeente Zoetermeer

Tuinoudercursus op de wijktuinen

Vanaf half april gaan de wijktuinen weer open.
Alle kinderen van groep 5 van de basisschool krijgen dan weer een eigen tuintje en komen onder schooltijd één uur per week tuinieren. Ook na schooltijd is de tuin op verschillende dagen geopend. De kinderen leren door zelf actief en ontdekkend bezig te zijn. Onderwerpen die tijdens de lessen aan de orde komen zijn: zaaien, planten, oogsten, tuin en gereedschap verzorgen, het weer, de kringloop van zaad tot plant, bodemdiertjes.

De wijktuinen zetten ter ondersteuning van de lessen op de tuin graag vrijwilligers in. Van deze vrijwilligers wordt gevraagd of ze een dagdeel per week willen helpen tijdens de lessen. Hiervoor krijgen ze terug: een gratis stukje grond met zaden en planten om zelf te tuinieren. Een zomer lang werken in de buitenlucht met enthousiaste kinderen, leuke contacten met andere vrijwilligers. De vrijwilligers kunnen meedoen met een cursus voor tuinouders.

Waar en wanneer
De cursus duurt twee ochtenden en wordt gehouden op 25 maart en 1 april van 9.30 tot 11.00 uur in het Centrum voor Natuur en Milieu De Soete Aarde, adres van Leeuwenhoeklaan 15 a (ingang aan de J.L. van Rijweg). Op deze manier kunnen toekomstige tuinouders zich kennis en vaardigheden eigen maken die nodig zijn om op de wijktuin te kunnen helpen. Wilt u tuinouder worden op een wijktuincomplex dan kunt u voor informatie en opgave terecht bij de gemeente Zoetermeer, team Natuur- en Milieueducatie, telefoon (079) 346 9534.

Laatste wijziging: 17-03-2003

Deel: ' Tuinoudercursus op de wijktuinen in Zoetermeer '
Lees ook