Persberichten - 18/03/2003

Umicore verdubbelt productiecapaciteit in Koreaanse fabriek voor batterijmaterialen

Gezien de snelle groei van de wereldwijde vraag naar herlaadbare batterijen heeft Umicore besloten de productiecapaciteit voor lithiumkobaltdioxide een essentieel materiaal voor de productie van lithium/ ionbatterijen in haar fabriek in Chungnam, Zuid-Korea (Umicore Korea), uit te breiden.

Met haar succesvolle Cellcoreâ-productlijn is Umicore een van 's werelds leidende producenten van lithiumkobaltdioxide een geavanceerd afgeleid product van kobaltoxide dat gebruikt wordt als kathodemateriaal in herlaadbare lithium/ionbatterijen (Li-ion).

Het wereldwijd gebruik van lithiumkobaltdioxide is snel aan het toenemen, mede omdat het een reputatie verworven heeft als meest geschikt en efficiënt materiaal voor batterijen die in hoofdzaak worden gebruikt in mobiele telefoons en laptopcomputers. Bovendien blijven de verkoopcijfers voor gsm's op wereldschaal bemoedigend, aangedreven door zowel de groei in opkomende markten zoals China als de blijvende vraag van de consumenten naar nieuwe technologieën. Parallel daarmee heeft de toenemende voorkeur van de consument voor notebookcomputers tegenover desktop-pc's geleid tot een gestegen vraag naar Li-ionbatterijen. Deze ontwikkelingen gaan gepaard met de vervanging van nikkelmethaalhydride (Ni-MH) batterijen van de oudere generatie door Li-ion, vooral in Europa.

De lithiumkobaltdioxide van Umicore vindt met name afzet bij de voornaamste batterijproducenten in Zuid-Korea en China waar de vraag aanzienlijk toegenomen is.

De bijkomende capaciteit zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2003 operationeel worden. Umicore Korea zal tegen dan met een productiecapaciteit van meer dan 2.000 ton per jaar haar klanten een gepaste dienstverlening kunnen bieden.

De fabriek van Umicore in Chungnam werd geopend in december 2000 en verwierf op korte tijd een leiderspositie op de markt voor lithiumkobaltdioxide. De fabriek draait al enige tijd op volle capaciteit. Deze nieuwe investering zal niet alleen extra opportuniteiten bieden wat de volumes betreft maar ook voor de introductie van nieuwe producten.

PROFIEL

Umicore is een internationale metaal- en materialengroep. Zijn activiteiten zijn voornamelijk geconcentreerd rond vier bedrijfssectoren: Nieuwe Materialen, Koper, Edele Metalen en Zink. Elke bedrijfssector is opgedeeld in verschillende marktgerichte business units.

Umicore legt zich toe op toepassingsgebieden waarvan ze weet dat haar expertise inzake materiaalkennis en metallurgie een verschil kan maken, of dat nu is in producten voor alledaags gebruik of in toepassingen die aan de spits staan van nieuwe, opwindende technologische ontwikkelingen. De allesoverheersende doelstelling van Umicore - duurzame waarde creëren - is gebaseerd op het streven om metalen te ontwikkelen, te produceren en te recycleren op een wijze die in overeenstemming is met haar beleidsverklaring: materials for a better life.

De Umicore Groep beschikt over industriële installaties op alle continenten en levert diensten aan een wereldwijd klantenbestand. In 2002 boekte hij een omzet van EUR 3,2 miljard en hij heeft op dit ogenblik ongeveer 9.000 mensen in dienst.

Bron: Umicore
Provider: Euronext Brussels

Deel: ' Umicore verdubbelt productiecapaciteit in Koreaanse fabriek voor .. '
Lees ook