Gemeente Maassluis

14-5-2002

Varen over de vlieten in de Meimaand Natuurmaand

Deze hele maand zijn er in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam nog activiteiten in het kader van de Meimaand Natuurmaand. Het REON, het Regionaal Educatie Overleg Nieuwe Waterweg-Noord, is verantwoordelijk voor de organisatie van allerlei activiteiten om belangstellenden van jong tot oud kennis te laten maken met natuur en milieu dichtbij huis. In Maassluis neemt het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (NME) de organisatie voor haar rekening. Er zijn cursussen, excursies en wandelingen. Kortom, voor elk wat wils.

Vaarexcursie
Op donderdag 23 mei is er een vaarexcursie in een open boot door de vlietlanden tussen Maassluis en Vlaardingen. Guus van Oostwaard van Natuurmonunumenten leidt de excursie. Hij is al jaren werkzaam in dit gebied en vertelt met veel liefde over alles wat er in en om de vlieten leeft. Zowel op het water als in het riet zijn veel vogelsoorten te vinden. Ook wordt stilgestaan bij de prachtige orchideeën die in mei bloeien.
De excursie vertrekt om 19.00 uur vanaf de blauwe brug aan de Korte Buurt in Maassluis (parkeren bij zwembad Dol-Fijn). Deelname kost 5 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen. Er is een maximum van 30 deelnemers en belangstellenden moeten zich van tevoren aanmelden. Bij erge regen gaat de tocht niet door. Mochten de weersomstandigheden aanleiding geven tot twijfel, dan kan men bellen met 06-10604337.

Folder en aanmelden
In het informatiecentrum in de hal van het Maassluise stadhuis aan de Koningshoek is een leuke folder verkrijgbaar waarin een overzicht wordt gegeven van alle activiteiten in het kader van Meimaand Natuurmaand.
Voor een deel van de activiteiten moeten belangstellenden zich van tevoren aanmelden. Dat kan in Maassluis bij het informatiecentrum in het stadhuis, telefonisch via 010 - 5931931, of via email: informatiecentrum@maassluis.nl.

Gerelateerde documenten:
Meimaand Natuurmaand in Maassluis

Deel: ' Varen over de vlieten Maassluis in de Meimaand Natuurmaand '
Lees ook