Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Vliegenthart opent internetcafé voor gehandicapten

Staatssecretaris Vliegenthart heeft op 4 oktober in Heerde de officiële opening verricht van Handi Internetcafé. Mensen met een verstandelijke handicap krijgen er één avond per maand hulp bij het internetten van kinderen tussen de 10 en 12 jaar, dé computerdeskundigen bij uitstek.

Handi Internetcafé is dit jaar gestart op initiatief van Fennie Tiemens, bestuurslid van de Stichting Zorg Gehandicapten in Heerde. Het internetcafé staat open voor iedereen, maar bleek vooral aan te slaan bij mensen met een verstandelijke handicap.

Bij het gebruik van internet stuiten zij vaak op onbegrijpelijke termen, Engelse teksten en een te ingewikkelde constructie van sites. In het Handi Internetcafé kunnen zij met hulp van de kinderen toch de juiste weg vinden. Ook lichamelijk gehandicapten zullen er, na een aantal aanpassingen, optimaal van internet gebruik kunnen maken.

De opening van Handi Internetcafé vond plaats tijdens de Week van de Toegankelijkheid, georganiseerd door stichting Landelijk Bureau Toegankelijkheid.

Landelijk Bureau Toegankelijkheid 1. Landelijk Bureau Toegankelijkheid Externe link, 4-10-2001

Informatie over de Week van de Toegankelijkheid

Drempels weg 2. Drempels weg
Externe link, 3-8-2001

Internetsite met tips en wetenswaardigeheden over het toegankelijkheid van internet voor mensen met een beperking

Deel: ' Vliegenthart opent internetcafé voor gehandicapten '




Lees ook