Gemeente Utrecht

'Vrouwen in beweging' in Utrechts stadhuis

Utrecht viert deze maand voor de vierde maal Internationale Vrouwendag met een Festival. Burgemeester A.H. Brouwer-Korf opent dit festival samen met de fototentoonstelling 'Een Kwart eeuw Turkse vrouwen in Utrecht' in het stadhuis op vrijdag 7 maart. De tentoonstelling past geheel bij het thema van het festival 'Vrouwen in Beweging'.

De fototentoonstelling is een initiatief van de Stichting Turkse Vrouwen Komitee Utrecht. Fotografe Fré Dekkers zet een beeld neer van twintig trotse Turkse vrouwen die ieder op een geheel eigen manier een bijdrage leveren aan de Utrechtse samenleving. Als buschauffeur, als manager, als schoonmaakster of als tandarts. De tentoonstelling is tot en met zaterdag 15 maart te zien in de hal van het stadhuis.

Opening van het festival en de expositie worden gesponsord door de Stichting Internationale Solidariteit Utrecht (SISU).

Noot voor de media:
U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de opening van festival en tentoonstelling. Cabaretière Funda Müjde (Cosmic Award 2002) verzorgt hier een optreden met het thema 'Vrouwen in Beweging'.

Datum: vrijdag 7 maart 2003
Tijd: 16.00 uur
Plaats: Stadhuis, Korte Minrebroederstraat 2, Utrecht

Voor meer informatie kunt u zich richten tot Liesbeth van Batenburg, afdeling Bestuursondersteuning, gemeente Utrecht: 030 286 15 91 / 06 542 183 43.

Utrecht, 6 maart 2003.

Zoekwoorden:

Deel: ' 'Vrouwen in beweging' in Utrechts stadhuis '
Lees ook