Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


Persberichten

Amsterdam, 10-02-2003

Werken en leren in het OLVG

Op dit moment kent het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) bij circa 20 verschillende functies vacatures. In het ziekenhuis zijn vooral vacatures voor verpleegkundigen en medisch secretaresses. Om in deze situatie verandering te brengen neemt het ziekenhuis dit jaar deel aan de landelijke open dag voor gezondheids-zorginstellingen op zaterdag 15 februari aanstaande van 10.30 tot 16.00 uur. Door middel van een informatiemarkt wil het OLVG mensen interesseren in een opleiding of baan in het enige ziekenhuis in de Amsterdamse binnenstad.

Bezoekers van de informatiemarkt genaamd Werken en leren in het OLVG vinden hier diverse folders en brochures over opleidingen in het ziekenhuis. Bij een speciaal daarvoor ingerichte stand is een compleet overzicht van alle vacatures en opleidingen te zien. Mensen kunnen hier ook terecht voor een persoonlijk advies over werk- en opleidingsmogelijkheden in het OLVG.

Teaching hospital
Het OLVG is een teaching hospital, waar diverse opleidingen zoals de HBO-V of vervolgopleiding Intensive Care gevolgd kunnen worden. Onlangs heeft het OLVG een convenant gesloten met het AMC. Hierdoor komt onder meer een groter aantal stageplaatsen voor studenten geneeskunde en opleidingsplaatsen voor artsen in opleiding beschikbaar.

Bezoekers van de markt kunnen meer te weten komen over de opleidingen en banen in de praktijk, bijvoorbeeld door mee te helpen bij het gipsen van een been. Om zich in de rol van operatieassistent te verplaatsen kunnen bezoekers zich hullen in operatiekleding en aan een operatietafel compleet met reanimatiepop staan. Verder is het mogelijk een kijkje te nemen achter de schermen van diverse afdelingen. Ieder uur vertrekt er een rondleiding langs onder meer de Intensive Care en de Radiologie.

De informatiemarkt Werken en leren in het OLVG vindt plaats in het OLVG aan de 1e Oosterparkstraat 279 te Amsterdam. De hoofdingang van het ziekenhuis is aan het
s-Gravesandeplein. Meer informatie over de markt is te vinden op www.olvg.nl

Deel: ' Werken en leren in het OLVG '
Lees ook