Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 25-02-2003

Televisie
WNF RANGER REPORT
Uitzending vrijdag 28 februari
Z@ppelin (Nederland 3) ­ 16.15 uur


WNF RANGER REPORT ZET ZICH IN VOOR HET KORAAL

In aansluiting op de actie 'Geef het koraal weer kleur', de landelijke campagne van het Wereld Natuur Fonds om het koraal in de oceanen te behouden, zet ook het TROS-kinderprogramma WNF RANGER REPORT zich in voor het koraal. Presentatrice Jet Sol en de rangers laten in de uitzending van vrijdag 28 februari de actie 'Help allemaal... red het koraal' zien.

Jet vertelt de kinderen alles over het belang van koraal want zonder koraal is er geen leven in zee. Twee rangers, Nick en Meron, zijn onlangs naar Kenia afgereisd en zitten in de kustplaats Kiunga waar het onder water barst van het koraal.

Volgens het Wereld Natuur Fonds staan koraalriffen wererldwijd onder grote druk. Ruim een kwart is al verloren gegaan door klimaatverandering, verkeerde vistechnieken en vervuiling. Als de ontwikkelingen in dit tempo doorgaan zal dit binnen dertig jaar oplopen tot zestig procent. Koraalriffen zijn van levensbelang voor mens en dier omdat ze voorzien in voedsel, inkomen en veiligheid. Soms leven er wel duizenden soorten zeedieren en planten, variërend van vele vissoorten en algen tot de karetschildpad. Daarnaast maken bijvoorbeeld haaien en zeepaardjes gebruik van het koraalrif omdat ze daar hun voedsel vinden, zich er voortplanten of beschutting zoeken.

Deel: ' WNF Ranger report zet zich in voor het koraal '
Lees ook