Ingezonden persbericht

WRQ Verastream voltooit validatie van Microsoft Biztalk Server adapter en
.NET Connected Logo Programma

Onderstreept het belang dat WRQ stelt in het versterken van Microsoft's integratiemogelijkheden en Microsoft´s framework voor webservices

Den Haag, 27 maart 2003 - WRQ maakt bekend dat het succesvol zowel het Microsoft BizTalk Server Adapter Validatie programma als het .NET Connected Logo Programma heeft afgerond. Ondersteund door 22 jaar expertise biedt WRQ klanten over de hele wereld een geïntegreerd platform voor host-integratie, waarmee onderliggende host-functionaliteit kan worden hergebruikt in nieuwe applicaties en een daarmee een fundament legt voor toekomstige bedrijfsinitiatieven.

Met behulp van WRQ Verastream kunnen klanten uit het host-systeem bedrijfslogica en data ontsluiten en beschikbaar stellen in de vorm van herbruikbare services (diensten) die binnen de BizTalk omgeving gebruikt kunnen worden. Zonder Verastream moeten ontwikkelaars de host-interface vaak eerst opnieuw coderen voordat zij deze waardevolle bedrijfslogica kunnen integreren in nieuwe Microsoft-gebaseerde applicaties. Verastream heeft nu de BizTalk omgeving uitgebreid met integratiemogelijkheden voor een groot aantal host-omgevingen, zoals IBM OS/390, IBM AS/400, UNIX, HP e3000 en OpenVMS.

"Veel organisaties zoeken manieren om de functionaliteit van bedrijfskritische host-systemen te kunnen (her)gebruiken voor nieuwe zakelijke initiatieven", zegt Eric Swift, Group Product Manager voor .NET Enterprise Servers bij Microsoft. "WRQ Verastream integreert naadloos met Microsoft BizTalk Server en de combinatie biedt onze wederzijdse klanten één oplossing voor vereenvoudigde integratie van host-systemen, waardoor organisaties een meer geïntegreerde bedrijfsomgeving kunnen creëren. Door de herbruikbare Verastream services, die zowel geschikt zijn voor de BizTalk server als voor het .NET framework, stelt WRQ ontwikkelaars in staat om host-functionaliteit op nieuwe, innovatieve manieren in te zetten."

Dankzij WRQ's servicegerichte benadering van host-integratie kunnen Verastream-gebruikers diensten creëren die de host-functionaliteit volledig scheiden van de technische en operationele specificaties van de oorspronkelijke systemen. De ingekapselde host-functionaliteit kan volledig worden geïntegreerd in het BizTalk framework. Met behulp van Verastream kunnen ontwikkelaars hun vaardigheden benutten om host-functionaliteit in nieuwe applicaties te gebruiken, zonder dat zij daarvoor host-specialisten hoeven te worden.

"Vanuit het oogpunt van de Systeem Integrator is het van grote waarde dat met één product praktisch alle host-systemen kunnen worden geïntegreerd", zegt Pat Langowski, directeur van Microsoft Solutions bij Tectura. "Als de host-functionaliteit eenmaal door Verastream is ingekapseld, kan de resulterende service eenvoudig worden aangepast en hergebruikt voor vrijwel ieder ontwikkelingstraject, waaronder op BizTalk Server en .NET gebaseerde webservices. Door te werken met een bibliotheek van Verastream services die beschikbaar gesteld kunnen worden via applicatie-integratie componenten of webservices standaarden, kunnen ontwikkelaars alle denkbare investeringen van een bedrijf hergebruiken in een Windows-omgeving."

Met de succesvolle afronding van de programma's voor BizTalk Server adapter validatie en .NET Connected Logo , bewijst WRQ haar toewijding richting de tools en serverplatforms van Microsoft. De nu naadloze integratie tussen BizTalk Server en Verastream, zoals aangetoond in de onlangs afgeronde validatie programma's, biedt klanten een compleet aanbod voor het integreren van host-functionaliteit in bestaande bedrijfskritische applicaties met een Microsoft-omgeving.

"WRQ heeft altijd gezorgd voor een sterke integratie met Microsoft platforms. De bekendmaking van vandaag onderstreept dat nog eens", aldus Chris Rogers, Integration Business Unit Manager bij WRQ. "Voltooiing van de testfase is de volgende stap om te garanderen dat onze klanten beschikken over de integratiemogelijkheden die zij nodig hebben, voor de ontwikkelomgeving van hun keuze. Naadloze integratie met BizTalk Server garandeert dat onze Microsoft-klanten Verastream kunnen gebruiken voor snelle integratie van host-functionaliteit ten behoeve van nieuwe applicaties of nieuwe gebruikers."

Over WRQ
WRQ ontwikkelt al ruim 22 jaar hoogwaardige software, ondersteund door eersteklas gewaardeerde customer support. WRQ Software verlengd de levensduur van host-applicaties door snelle integratiemogelijkheden met nieuwe applicaties en nieuwe groepen gebruikers.

Vier op de vijf ondernemingen van de Fortune 500 bedrijven vertrouwen dagelijks op WRQ. Met meer dan 6 miljoen gebruikers in 51 landen is WRQ een van de grootste softwarebedrijven van de Verenigde Staten. WRQ verkoopt haar bekroonde producten Reflection en Verastream via een wereldwijd partnernetwerk. Het Europese hoofdkantoor van WRQ is sinds 1989 gevestigd in Den Haag. Sinds februari 2000 heeft WRQ een tweede Nederlandse vestiging in Bilthoven. Meer informatie is te vinden op www.wrq.com/nl.

Deel: ' WRQ Verastream voltooit validatie van Microsoft Biztalk Server adapt.. '
Lees ook