Persbericht

Xerox introduceert askOnce 3.0

Supersnel en bedrijfsbreed informatie vinden, ordenen en integreren

Amstelveen, 7 maart 2003 -- Xerox heeft askOnce 3.0 geïntroduceerd, een nieuwe generatie oplossingen voor content-integratie in bedrijven. Mensen krijgen daarmee een veel ruimere toegang tot strategische informatie in de hele organisatie.

Het programma askOnce wordt al door meer dan 100.000 mensen wereldwijd gebruikt voor snelle en effectieve toegang tot binnen hun totale organisatie verspreide strategische informatie. Door één enkel toegangspunt te bieden voor alle interne en externe, gestructureerde en ongestructureerde informatiebronnen, verhoogt askOnce 3.0 de productiviteit in informatie-intensieve omgevingen.

askOnce 3.0 is het antwoord op de vraag naar eenvoudig te installeren en betaalbare content integratie-systemen. Het verbetert tevens op onopvallende wijze bestaande document management-systemen en bedrijfsportals. askOnce biedt krachtige oplossingen om activiteiten te managen zoals business intelligence, het beheer van intellectuele eigendommen of protocollenbeheer.

Een aantal nieuwe en verbeterde eigenschappen van askOnce 3.0 zijn:


- Dynamic concepts
askOnce versnelt het beslissingsproces door lange lijsten van gevonden resultaten om te zetten in georganiseerde informatie: askOnce groepeert automatisch gevonden resultaten in categorieën die slim zijn gevormd uit de woorden en zinnen die in de informatie zelf aanwezig zijn.


- Relevancy ranking
askOnce biedt snelle en krachtige analyses met OEon-the-fly¹ weergave van het belang van gevonden resultaten uit de verschillende informatiebronnen.


- Automatic monitoring
Om kritische informatie bij te houden kan askOnce zoekopdrachten opslaan en op geplande tijden uitvoeren. Zoekopdrachten zijn nauwkeurig door de gebruiker te definiëren en in te plannen. askOnce houdt automatisch de veranderingen bij in de informatie ten opzichte van de vorige zoekopdracht en distribueert daarvan een lijst via e-mail.


- Document snapshots
askOnce herkent op dynamische wijze sleutelbegrippen in documenten, en maakt een intelligent 'kiekje' van het bronbestand. Daardoor kan de gebruiker snel relevante informatie vinden, begrijpen en organiseren. De tijd om informatie te zoeken wordt zo effectief gebruikt.


- Cross lingual search and comprehension
De gebruiker kan zoekopdrachten formuleren in zijn eigen taal. askOnce vertaalt deze naar de taal van de bron waarin wordt gezocht. De askOnce Multilingual Server biedt vertaalhulp bij de teruggezonden informatie, zodat de gebruiker documenten in vreemde talen kan begrijpen.


- Export results to any application
askOnce verbetert het gebruik van waardevolle informatie door eenvoudige integratie met belangrijke applicaties. Gevonden resultaten zijn eenvoudig te exporteren naar elke opslagmogelijkheid en applicatie, zoals databases, spreadsheets, groupware tools, enzovoort.

Gebruikers vullen eenvoudigweg hun zoekopdracht in en een wrapper verbindt askOnce 3.0 dan met bepaalde informatiebronnen. askOnce 3.0 wordt geleverd met een uitgebreide set wrappers voor toegang tot populaire applicaties en opslagsystemen zoals: Documentum, DocuShare, Lotus Domino, Oracle, Microsoft Site Server, Microsoft Exchange, SQL Server en Web services. Aanvullende wrappers zijn verkrijgbaar via een wrapper-bibliotheek. Verder zijn eigen specifieke wrappers te ontwikkelen met de Wrapper Development Kit (WDK). Daar maakt ook Wrapper Designer deel van uit, een snelle en makkelijke manier om heterogene informatie samen te brengen in askOnce 3.0.

De software is rechtstreeks verkrijgbaar bij Xerox en is per direct leverbaar. Meer informatie is te vinden op internet: www.askonce.com.

Over Xerox Europe
Xerox Europe is de Europese organisatie voor de verkoop en levering van een belangrijke reeks producten, oplossingen en diensten van Xerox Corporation, aangevuld met gebruiksmaterialen en software. Het aanbod richt zich op drie hoofdgebieden: kleine tot grote kantoren, productie-omgevingen in de grafische en printing-industrie en services, waaronder consulting, systeemontwerp en -management en facilitaire diensten rond documentgerelateerde toepassingen.

Xerox Europe heeft productie- en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een R&D centrum in Grenoble (Frankrijk). Meer informatie over Xerox Europe is te vinden op www.xerox.com.

Xerox, The Document Company en het digitale X zijn handelsmerken van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.


---

Deel: ' Xerox introduceert askOnce 3.0 '
Lees ook