Gemeente Ede

ter ere van de `verjaardag` van Vincent van Gogh Zonnebloemen krijgen opknapbeurt

De zonnenbloemen op de Raadhuisstraat, de Dr. W. Dreeslaan, de Proosdijerveldweg en de Bennekomseweg zijn opgeschilderd. Op 30 maart is het 150 jaar geleden dat Vincent van Gogh werd geboren. De gemeente Ede wil door de vernieuwde zonnebloemen aandacht schenken aan zijn 150^ste geboortedag.

Het jaar 2003 is het Vincent van Goghjaar. De gemeente Ede besteedt aandacht aan zijn 150^ste geboortedag door de vernieuwde zonnebloemen en door tot oktober speciaal Vincent van Goghpapier te gebruiken.

Het Kröller-Müller Museum laat in een speciale tentoonstelling Helene & Vincent de liefde van Helene Kröller-Müller zien voor het werk van Vincent. Deze tentoonstelling duurt tot half oktober.

Vincent van Gogh en de gemeente Ede werden met elkaar verbonden toen in de jaren dertig van de vorige eeuw Helene Kröller-Müller haar Van Gogh schilderijen onderbracht in het speciaal gebouwde museum op de Hoge Veluwe. In de loop van de tijd is de Van Gogh collectie van het Kröller-Müller Museum wereldberoemd geworden.

Er zijn dit jaar nog meer activiteiten te verwachten met Van Gogh als inspiratiebron. Bijvoorbeeld: tekenworkshops, muziekuitvoeringen, een fietsroute.

De bloemen zijn geschilderd door de firma Nederlands Wegmarkeringen uit Oosterwolde. Zij hebben ook een deel van de kosten voor hun rekening genomen.

Deel: ' Zonnenbloemen in straten van Ede krijgen opknapbeurt '
Lees ook