Feedback
Masten ontrafelen mysterieuze gedrag vleermuizen in de Groote Peel .

09 June, 2020

Beschikbaar budget: € 1,00
guido.verhaegen

heeft deze pitch aangemaakt:

guido.verhaegen

In opdracht van Staatsbosbeheer plaatste Regelink Ecologie & Landschap vorige week vijf masten in natuurgebied de Groote Peel. Met de masten worden gezenderde vleermuizen gevolgd. Zo wil Staatsbosbeheer het gedrag van de dieren en het belang van de Groote Peel voor vleermuizen beter in beeld krijgen.

De Groote Peel is heel belangrijk voor verschillende soorten vleermuizen, blijkt uit een eerste onderzoek uit 2019, maar op welke manier is nog onbekend. Met dit onderzoek wil Staatsbosbeheer het gedrag en het landschapsgebruik van vleermuizen in de Groote Peel beter in beeld krijgen. Met de resultaten kan Staatsbosbeheer de vleermuizen beter beschermen.

Efficiënte manier om vleermuizen te onderzoeken

Op meer te weten te komen over het gedrag van vleermuizen krijgen ze een zender opgeplakt. De masten kunnen de gezenderde vleermuizen continu en automatisch volgen. Zo hoeven we minder vaak met de auto het gebied in. Dat voorkomt onnodige verstoring van de natuur.

Mast in de Groote Peel volgt gezenderde vleermuizen

De masten in de Groote Peel volgen automatisch gezenderde vleermuizen.

Geen verstoring voor de natuur

Een zonnepaneel voorziet de masten van stroom. De masten zenden geen signalen uit maar ontvangen enkel de signalen van de zenders. De masten zijn dus niet verstorend voor de natuur en niet gevaarlijk voor de gezondheid. De vleermuizen ondervinden geen schade van het zenderen: de zenders worden volgens een strikt protocol opgeplakt en vallen binnen twee weken weer vanzelf af. De masten blijven naar verwachting tot eind juli 2020 in de Groote Peel staan.

Donatiebedrag Donateur
€ 1,00 guido.verhaegen

Op de hoogte blijven van wat er speelt op Nieuwsbank.nl?? Blijf op de hoogte

Reageer op dit bericht

0 Reacties

Deze website is nog in testfase. Opmerkingen zijn welkom. Klik hier.