Feedback
Nederlands Blazers Ensemble speelt The Unknown Chaplin .

19 November, 2019

Beschikbaar budget: € 0,00
Nederlands Blazers Ensemble

heeft deze pitch aangemaakt:

Nederlands Blazers Ensemble

Nederlands Blazers Ensemble speelt The Unknown Chaplin met nieuw gecomponeerde muziek van Oene van Geel, Micha Hamel, Reza Namavar en Julian Schneemann.

Vanaf donderdag 21 november speelt het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) The Unknown Chaplin. De eerste tournee - van 21 november tot en met 30 november- voert langs zalen in Amsterdam, Dordrecht, Groningen, Kerkrade, Utrecht, Haarlem en Nijmegen. Een tweede tournee volgt in maart 2020.

Zie  www.nbe.nl/programma/the-unknown-chaplin/

Centraal in deze voorstelling staan zes hilarische, kolderieke en melancholische stomme films van het grote universele genie Charlie Chaplin. Het NBE heeft vier componisten gevraagd nieuwe muziek te componeren die de films naadloos begeleiden en ondersteunen.

De vier componisten zijn gekozen om hun verschillende kwaliteiten. Ze denken eclectisch, elk op hun eigen originele wijze. Oene van Geel (The Rounders) heeft roots in de jazz, Reza Namavar (A Night in the Show) zowel in Bach als in de revolutionaire avant-garde. Micha Hamel (His Musical Career, The Fatal Mallet) is, misschien wel het meest van de vier, de echte filmcomponist. Julian Schneemann (The Rink, The Cure) heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld en laat zich inspireren door muziek van over de hele wereld. Naast de slapstick en de lol heeft het programma ook een ernstige laag, zoals bij Chaplin ook altijd aanwezig. Als contrast met de nieuw gecomponeerde soundtracks speelt het NBE het meest contemplatieve werk dat Philip Glass schreef voor de film: Mishima, a Life in Four Chapters, gearrangeerd voor de blazers door Bruno Culotti.

Speellijst
do 21 nov Amsterdam, Podium Mozaïek – voorpremière (uitverkocht)
vr 22 nov Dordrecht, Kunstmin – première
di 26 nov Groningen De Oosterpoort
wo 27 nov Kerkrade Parkstad Limburg Theaters
do 28 nov Utrecht TivoliVredenburg
vr 29 nov Haarlem Philharmonie
za 30 nov Nijmegen De Vereeniging

Over het Nederlands Blazers Ensemble:
Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici die zo’n tachtig keer per jaar samenkomt om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn; het NBE combineert eigentijdse en oude muziek van alle soorten en maten die de zinnen en verbeelding prikkelt. Het NBE is altijd op zoek naar intrigerende samenwerkingen met musici uit andere culturen en spannende combinaties met andere disciplines. Met de vernieuwende programma’s, wil het NBE een groot publiek verrassen, boeien, ontroeren en prikkelen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot aan de redactie, niet bestemd voor publicatie:
voor meer informatie, beeld of interviewverzoeken, neemt u contact op met:
Olga Mouret, hoofd marketing NBE – 020-6237806 | 06-50647344 | om@nbe.nl | Nederlands Blazers Ensemble – www.nbe.nl

Download hier het beeldmateriaal: https://we.tl/t-FbtKRWcnoC

Donatiebedrag Donateur

Op de hoogte blijven van wat er speelt op Nieuwsbank.nl?? Blijf op de hoogte

Reageer op dit bericht

0 Reacties

Deze website is nog in testfase. Opmerkingen zijn welkom. Klik hier.