Feedback
Parklicht .

12 November, 2019

Beschikbaar budget: € 0,00
j.prop

heeft deze pitch aangemaakt:

j.prop

PARKLICHT / Oosterpark Amsterdam / wo 13 t/m zo 17 november 2019 / 18.00 tot 23.00 uur / toegang GRATIS / plattegronden gratis ter plaatse verkrijgbaar / of te downloaden van http://www.polderlicht.com/parklicht-2019/

Voor het derde jaar op rij presenteert Stichting Polderlicht Parklicht, een tentoonstelling van vijftien lichtinstallaties, -sculpturen en -projecties, verspreid over de noordelijke helft van het Amsterdamse Oosterpark. De kunstwerken staan opgesteld langs paden, in het groen, in het water en in of op gebouwen. Bezoekers wandelen met een plattegrond in de hand van het ene kunstwerk naar het andere. Een deel van de kunstwerken is enigszins verborgen; sommigen staan opgesteld op locaties waar normaliter geen publiek komt. Tevens wordt vooraf zo min mogelijk prijs gegeven wat er precies te zien zal zijn. Dat maakt Parklicht tot een heuse ‘ontdekkingstocht’ door het Oosterpark.

 

Dit is het laatste deel van een 'trilogie' waarin alleen kunstwerken worden getoond die non-figuratief en non-narratief zijn, en gebaseerd op het gebruik van wit licht. De meesten daarvan zijn speciaal voor Parklicht gemaakt. Trefwoorden: eigenzinnig, abstract, geometrisch, verstild.

 

Deelnemende kunstenaars

Heleen Blanken, Suzan Drummen, Daphne Glasmacher, Vladimir Grafov, Gosse de Kort, Bram Kuypers, Lennart de Neef, Leandros Ntolas, Femke Schaap, Philip Vermeulen, Peter Vink, Nan Wang. Meer info over de kunstenaars onder dit persbericht.

Randprogramma

Examenleerlingen van het Metis Montessori Lyceum tonen de resultaten van klassikaal uitgevoerde experimenten met licht en beweging. Het Rotterdam VHS Festival verzorgt een non stop-vertoning van korte, bijzondere, experimentele en/of simpelweg maffe kunstvideo's.

Donatiebedrag Donateur

Op de hoogte blijven van wat er speelt op Nieuwsbank.nl?? Blijf op de hoogte

Reageer op dit bericht

0 Reacties

Deze website is nog in testfase. Opmerkingen zijn welkom. Klik hier.