Feedback
Voedingssupplement met choline zou kunnen helpen dementie te voorkomen .

11 October, 2019

Beschikbaar budget: € 0,00
Wellness Line B.V.

heeft deze pitch aangemaakt:

Wellness Line B.V.

Genezen van dementie behoort nog niet tot de mogelijkheden. Er is meer te verwachten van preventie. Naast bewegen lijkt goede voeding cruciaal. Het gaat dan vooral om voldoende choline.

Dementie is wereldwijd een groeiend probleem. Zelfstandig wonen en functioneren gaat niet meer als het ziekteproces is gevorderd. Dit brengt veel zorg(kosten) met zich mee. Een goede behandeling van de symptomen is er niet en gaat er voorlopig ook niet komen. Er is meer te verwachten van preventie. Daarbij lijkt het erop dat naast bewegen goede voeding een sleutel is. Het gaat dan vooral om voldoende choline*.

Choline is een semi-essentieel voedingsmiddel, het is nodig voor de aanmaak van acetylcholine: een neurotransmitter die onder meer betrokken is bij de prikkeloverdracht in de hersenen. Op oudere leeftijd kan de opname van dit middel via het spijsverteringskanaal minder zijn en leiden tot een chronisch tekort. Daarom wordt een dagelijkse aanvulling met choline op de natuurlijke inname via voeding aanbevolen.

*Ylilauri, M., et al. Associations of dietary choline intake with risk of incident dementia and with cognitive performance: the Kuopio Ischaemic Heart Disease Risk Factor Study. The American journal of clinical nutrition

Donatiebedrag Donateur

Op de hoogte blijven van wat er speelt op Nieuwsbank.nl?? Blijf op de hoogte

Reageer op dit bericht

0 Reacties

Deze website is nog in testfase. Opmerkingen zijn welkom. Klik hier.